Modern ve Teknolojik altyapıya sahip tesisi ile Türkiye’nin İlk BUTİK DEĞİRMENİ olma özelliğine sahiptir. İki ana üretim merkezinden oluşmakta olan tesiste Hazır Ekmek Karışımları, Pastacılık Malzemeleri ve Kek karışımları üretimi yanı sıra Modern Butik Değirmenden oluşmaktadır. Butik Değirmende Tahıla Dayalı Gıda Endüstrisinde faaliyet gösteren pek çok yerli ve uluslararası firmaya ürün tedarik etmektedir. Gelişmiş AR-GE si ve laboratuarı ile başta kırma, ezme ve öğütme işlemleri olmak üzere, tahıla dayalı gıda endüstrisindeki tüm müşterilerinin isteklerine göre özel reçeteli ürünler üretme konusunda da önemli bir partner durumundadır. Değirmen bölümü temizleme, taş ayırma, sınıflandırma, ezme, fırınlama ve öğütme bölümlerinden oluşmaktadır. her türlü tahıl grubunu işleme yeteneğine sahip tesis ayrıca fırınlama ünitesi ile her aşamada ürün üzerinde nem kontrolü yapabilmektedir. Uygulanan analizlerde COOKERS TEKNİK ALIM ŞARTNAMESİNE uygun bulunan ürünler hammadde deposuna alınır. Değirmen bölümünde ise Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan uzman ekibimiz tarafından özenle seçilen tahıllar COOKERS tesislerine gönderilir. Öncelikle sondalar yardımı ile her parti tahıldan örnekler alınıp tahıl kalitesini ve özelliklerini belirlemek amacıyla COOKERS laboratuvarında hektolitre, rutubet, gluten, gluten indeksi, düşme sayısı analizi ve kontrolleri yapılır. COOKERS teknik alım kriterleri içerisinde bulunan tahıllar, kapalı silolara alınır ve buralarda depolanır. Daha sonra, kullanım amaçlarına ve özelliklerine göre sınıflandırılır. Üretim programına uygun olarak elevatörler yardımı ile tesise alınır. “Sağlıklı ürün, Sağlıklı Nesiller” sloganı ile yola çıkan COOKER’S Tahıl grubunu işleyerek en doğal hali ile mamul haline getirmeyi ilke edinmiştir.
GIDA - UNLU MAMUL
Gıda Katkı Maddeleri,