Eskişehir'den Avrupa’ya Açılan Kapı: KOBİ’ler için Sürdürülebilir Büyüme ve AB Fırsatları Semineri - 23.10.2025
Sayın Üyemiz,
Eskişehir Sanayi Odası ve Belçika Büyükelçiliği ortaklığında düzenlenmekte olan “Eskişehir'den Avrupa’ya Açılan Kapı: KOBİ’ler için Sürdürülebilir Büyüme ve AB Fırsatları” başlıklı konferans 23 Ekim 2025 Perşembe günü, saat 10.00 – 12.00 arasında ESO Hizmet Binasında gerçekleştirilecektir.
Belçika’dan gelecek olan ticaret heyetinin katılımıyla organize edilen konferansın sonunda firmalar arasın ikili görüşmeleri de sağlanacaktır. KOBİ’lerin Avrupa pazarlarına erişimini kolaylaştırmak ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını tanıtmak amacıyla önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak olan etkinlikte; Avrupa Yeşil Mutabakatı, dijital ürün pasaportu, AB’nin sanayi politikası ve Türk-Belçika iş birliği olanakları ele alınacaktır. Aşağıda detaylı programı sunulan etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin online link üzerinden kayıt yaptırması gerekmektedir.
Kayıt Linki: https://eskisehirsanayiodasi.org/4hySJSR
Konferans kapsamında Eskişehir’e gelecek olan Belçika İş Heyeti Firma Listesi ekte paylaşılmıştır. Listede yer alan firmalarla görüşmek isteyen üyelerimizin, görüşmek istedikleri firmaları 22 Ekim Çarşamba saat 17.00’ye kadar proje@eso.org.tr adresine bildirmeleri gerekmektedir.
PROGRAM
- 10:00 – 10:10 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ayşe Ünlüce
- 10:10 – 10:20 Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Sn. Celalettin Kesikbaş
- 10:20 – 10:25 Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Sn. Christophe Lechat
- 10:25 – 10:35 Belçika Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sn. Stefano Missir di Lusignano
- 10:35 – 10:45 Eskişehir Sanayi Odası Sürdürebilir Yeşil Sanayi Birimi Direktörü Sn. Ömer Benli
- “Avrupa Yeşil Mutabakatına Hazır mıyız? Yeşil Mutabakat İhracatımızı Nasıl Etkileyecek?”
- 10:45 – 11:05 Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Sn. Ela Yazıcı İnan
- “Avrupa Birliği’nin Sanayi Politikası: Yeşil Dönüşüm Sürecinde Türk Şirketlerini Bekleyen Fırsatlar ve Zorluklar”
- 11:05 – 11:20 Türk Şirketi Deneyimi / Başarı Hikâyesi: EMSA Jeneratör Denetim ve Risk Müdürü Sn. Nuri Benli
- 1:20 – 11:35 Belçikalı Şirket Deneyimi / CEO Artech Sn. Suna Akbayir
- “Dijital Ürün Pasaportu (DPP): 2027 itibariyle Türk Kobi'lerini AB Regülasyonu ile Neler Bekliyor?”
- 11:35 – 11:45 Soru / Cevap
- 11:45 – 12:00 Networking & B2B
Saygılarımızla,
İsmail ÖZTÜRK
Genel Sekreter Yardımcısı