YEŞİL YAKALI AKADEMİSİ - AB Yeşil Mutabakatı, SKDM ve Emisyon Ticaret Sistemi
Sayın Üyemiz,
Eskişehir Sanayi Odası Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi tarafından Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı sürecinin ekonomik, sosyal ve çevresel anlamda getireceği önemli değişiklikleri üyelerimize aktarmak amacıyla düzenlenen “YEŞİL YAKALI AKADEMİSİ” / AB Yeşil Mutabakatı, SKDM ve Emisyon Ticaret Sistemi Eğitimi 8-9 Ekim 2024 (2 gün) tarihlerinde, 10.00 – 17.00 saatleri arasında Eskişehir Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecektir.
Programı tamamlayanlara Katılım Belgesi verilecek olan Yeşil Yakalı Akademisi’ eğitim programına son başvuru tarihi 4 Ekim 2024 Cuma günü saat 17.00’dir. Eğitim katılım ücretleri aşağıda belirtilmiştir.
Eğitim Ücreti: 1.900 TL + KDV (%20) (Eğitim ücretine Oda Restoran’da verilecek öğle yemekleri ve ikramlar dahildir.)
(ESO üyesi olmayan firmalar için katılım ücreti 3.800 TL + KDV’dir.)
Ödemeler için Banka Hesap bilgileri kayıt yaptıranlara ayrıca bildirilecektir. Eğitime katılmak isteyenlerin ONLİNE KAYIT FORMUNU doldurmaları gerekmektedir.
Kayıt İçin: https://bit.ly/4ebjnjH
YEŞİL YAKALI AKADEMİSİNİN AMACI
AB, Yeşil Mutabakat süreci ve hedefleri kapsamında birçok yeni strateji geliştirmekte, yeni yasal düzenlemeler ve planlamalar yapmaktadır. Tüm bu çalışmalar AB ile özellikle ticari ilişkileri bulunan şirketleri ve ülkeleri yakından ilgilendirmektedir. Yeşil Yakalı Akademisi, Yeşil Mutabakat süreci ile oluşacak Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) ve AB – Emisyon Ticaret Sistemi gibi yeni küresel ticaret düzeni hakkında üyelerimizin teknik kapasitesinin artırılmasını amaçlamaktadır.
SİZE SAĞLAYACAĞI FAYDALAR
Yeşil Yakalı Akademisi’ne özellikle AB ile ticari ilişkileri bulunan; AB pazarına ürün ihracatı yapan firmaların katılması büyük önem arz etmektedir. AB, Yeşil Mutabakat ile çevre ve iklim konularında katı bir tutum sergileyeceğini beyan etmiş ve bu bağlamda ticaret anlayışında çok kritik ve köklü değişiklikler yapacağının sinyallerini vermiştir. Şirketlerin AB pazarına ürün sunmaya devam edebilmesi için yürürlüğe girmiş veya yakın gelecekte girmesi beklenen yasalar, standartlar ve stratejiler hakkında bilgi sahibi olarak ürün ve hizmetlerini bunlara uyumlu hale getirmeleri gerekmektedir. Yeşil Yakalı Akademisi de bu değişim için çok önemli bir başlangıç noktası niteliğindedir.
KİMLER KATILMALI
Kuruluş yetkilileri, çevre yönetim sistemi sorumluları, kalite yöneticileri, enerji ve verimlilik yönetiminden sorumlu çalışanları, finans uzmanları, danışmanlar, mühendis ve diğer teknik personeller.
YEŞİL YAKALI AKADEMİSİ EĞİTİM İÇERİĞİ
- Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve AB Yeşil Mutabakatı
- Türkiye Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve Getirecekleri
- SKDM, Emisyon Ticaret Sistemi ve Karbon Gümrüğü
- Türkiye İklim Değişikliği Kanunu Taslağında Sanayi Sektörünü İlgilendiren Maddeler
- Karbon Ayak İzi Hesaplamasının Firmalara Getirisi
- Karbon Ayak İzi Veri Toplama Yöntemleri ve Önemi
- Karbon Ayak İzi Hesaplamaları İçin Metrik Veri Tabanlı Kurumsal Hafızanın Önemi
- Türkiye’de Sera Gazı Emisyon Envanteri Uygulamalarının Mevcut Durum Değerlendirmesi
- Karbon Ayak İzi Hesaplama Standartları Çerçevesinde Neler Hesaba Katılmaktadır?
- Kurumsal Karbon Ayak İzi Nedir?
- Ürün Karbon Ayak İzi ve Ürün Yaşam Döngüsü Analizi Nedir?
- Kurumsal ve Ürün Karbon Ayak İzi Hesaplamalarının Gereklikleri ve Kazanımları Nelerdir?
- Kurumsal ve Ürün Karbon Ayak İzi İletişimi ve Karbon Gümrüğü Bildirimleri Nasıl Yapılır?
- Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması İçin Öneriler Nelerdir?
Saygılarımızla,
İsmail ÖZTÜRK
Genel Sekreter Yardımcısı