ESO Üyesi Panito Gıda’dan Dünyada Bir İlk: Protein Waffle
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) üyesi firmalardan Panito Gıda, sağlıklı atıştırmalıklar alanında dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Şirket, dünyada ilk kez sandviç formundaki protein waffle’ı endüstriyel ölçekte üretmeyi başardı. İki waffle tabakası arasına krema dolgusu eklenerek hazırlanan bu yeni ürün, Panito Gıda’nın Ar-Ge gücü ve grup şirketi B&F Engineering tarafından geliştirilen tam otomatik üretim hattı sayesinde hayata geçirildi.
Üretim sürecinde yüksek hassasiyetli pişirme modülleri, kremanın gramaj kontrolünü sağlayan dolum üniteleri ve gıda güvenliği standartlarına uygun paketleme sistemleri kullanıldı. Böylece Protein Waffle, dünyada ilk kez bu formda endüstriyel üretime taşınmış oldu.
Bugün 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Panito Gıda'nın yeni ürünü Protein Waffle ise ilk etapta 26 ülkeye ihraç edilerek küresel pazara sunulacak.
Panito Gıda, unlu mamuller ve sağlıklı atıştırmalıklar alanında geliştirdiği inovatif ürünlerle hem yerel hem de global pazarda büyümesini sürdürüyor. Grup şirketi B&F Engineering’in mühendislik altyapısı ile desteklenen üretim teknolojileri sayesinde firma, gıda güvenliği ve kalite odaklı yaklaşımıyla sektörde fark yaratmaya devam ediyor.